top of page
My Post.png

Keramiek met een hart

Een lang gedroomde droom wordt hopelijk een mooi verhaal. Op 1 april 2021 ben ik gestart met "keramiek met een hart" als mijn eigen lokaal bedrijfje. Ik verkoop niet enkel mijn eigen werkjes, maar ik wil ook mijn passie voor klei doorgeven via het organiseren van workshops.

Wat leer je in de workshop?

Tijdens mijn workshops zullen de verschillende basistechnieken aan bod komen (voeling krijgen met klei en duimpotjes maken, opbouwen in mallen, opbouwen met rolletjes en opbouwen met plaatwerk). Ook gemengde technieken en vrij atelier zullen aan bod komen.

Wekelijks overzicht

Dec 11 - Dec 17

S

11

M

12

T

13

W

14

T

15

F

16

S

17

Nog even dit

Met mijn workshops wil ik mijn liefde en passie voor klei met jou delen.
 

In opeenvolgende workshop zullen in eerste instantie de vier basistechnieken aan bod komen, te beginnen met “voeling” krijgen met het materiaal. We zullen duimpotjes maken en de grenzen van het materiaal aftasten. In een tweede workshop leren we opbouwen met kleirolletjes. De derde workshop zal gericht zijn op het opbouwen met plaatwerk en in de vierde workshop zal opbouwen in mallen het onderwerp zijn.
 

Als alle basistechnieken onder de knie zijn gaan we in volgende workshops verder met een combinatie van de verschillende technieken.

 

Er zullen ook themaworkshops georganiseerd worden zoals bloemen maken, een figuur boetseren,...
 

Maar een workshop is meer dan alleen met klei spelen… we hebben vandaag, meer dan ooit, nood aan verbinding. Het is de bedoeling dat we gedurende deze tijd samen elkaar leren kennen en een fijne babbel hebben. Tijd om de dagelijkse beslommeringen even los te laten.
 

De frequentie van dezelfde workshop zal afhankelijk zijn van de interesse. Ik begeleid max. vier cursisten tijdens een sessie zodat mijn volledige aandacht naar elk van jullie kan gaan. De sessies zullen zowel overdag, ’s avonds en op zaterdagen ingepland worden, zodat iedereen die geïnteresseerd is, de kans krijgt om deel te nemen.
 

Belangrijk: mijn atelier is op zolder. Als het voor jou moeilijk is om de trap te nemen, laat me dit dan zeker weten als je inschrijft, dan zal ik die bepaalde workshop in de leefruimte organiseren. Bij mooi weer kunnen we in de tuin kleiën. 
 

Ik hoop je vlug te ont-moeten


Lut

bottom of page